iconen-twentsch-groot-maisdoolhof-bloemenpluktuin4

Mooi Twente

Fleringen ligt in een prachtige omgeving

Mooi Twente

Fleringen ligt in een prachtige omgeving

iconen-twentsch-groot-maisdoolhof-bloemenpluktuin4

Mooi Twente

Het Groot Twentsch Maisdoolhof ligt middenin het mooie Twente. Twente is een bijzondere regio en het landschap van Twente wordt gekenmerkt door haar essen en haar stuwwallen. Het Twentse landschap ziet er heuvelachtig uit en de percelen zijn dikwijls afgebakend door houtwallen. Rondom het stadje Ootmarsum zijn stuwwallen te vinden, welke in de ijstijd gevormd zijn. Daarnaast zorgen de vele bossen en bomenrijen ervoor dat het landschap uit visuele laagjes lijkt te bestaan, ook wel het Twentsche coullissenlandschap genaamd.

Sfeervolle stadjes en omliggende dorpen
Daarnaast is er oud stedenschoon te vinden in mooi Twente. Stadjes als Ootmarsum en Delden hebben een cultureel centrum en staan vol met oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen. Er zijn galerieën te vinden en vele lifestyle-winkels.

Groot-Twentsch-maisdoolhof-bloemenpluktuin-mooi-twente-impressie_0000_Havezate_Herinckhave_Fleringen1-300x200

Havezate Herinckhave

Havezate Herinckhave is een oud landgoed in Fleringen en wordt geflankeerd door twee bouwhuizen en omringd door grachten. Herinckhave wordt in 1337 voor het eerstgenoemd in het leenrigister van de bisschop van Utrecht die dit waarschijnlijk moest delen met de graaf van Bentheim..

Lees meer
Groot-Twentsch-maisdoolhof-bloemenpluktuin-mooi-twente-impressie_Kroezeboom_Fleringer_Es

De Kroezeboom

Een van de oudste bomen van Nederland is de Kroezeboom op de Fleringer Es. Kroezeboom betekent kruisboom, een boom die een kruispunt of een grens aangeeft..

Lees meer
Groot-Twentsch-maisdoolhof-bloemenpluktuin-mooi-twente-impressie_0001_Molen_van_Frielink_Gröbbemolen_Fleringen1-227x300

Korenmolen Frielink

Op de plek van de Korenmolen Frielink werd in 1822 door de familie Von Bönninghausen een windgedreven olie-korenmolen gebouwd omdat de watermolen bij Herinckhave vaak te weinig water had..

Lees meer